11 Eylül 2009 Cuma

SANTIAGO BERNABEU YENİLENİYOR


Real Madrid Başkanı Perez'in en büyük becerisi transfer gibi görünse de herşeyden önce dünyanın önemli inşaat şirketlerinden birine sahip. Bir önceki dönemde hayalini gerçekleştirememişti ama bu kez kararlı. Hedefi Santiago Bernabeu Stadı'nı modernize etmek ve yepyeni bir görünüme sahip olmasını sağlamak. Dünyanın en ünlü mimarlarından Moneo , Calatrava ve Pei ile anlaşarak kolları sıvayan Perez , inşaatı 2013 yılında başlatmayı planlıyor.

MARCA'nın manşetinde yer alan Guggenheim , Bilbao'da bir müze. New York'taki Guggenheim elindeki fazla kolleksiyonları sergileyecek bir yer ararken , bir çok şehir talip olur ve sonunda Bilbao'da karar kılınır. Ünlü mimar Frank Gehry balık pulu titanyum yüzeyi ve kıvrımlarıyla büyüleyen bir bina inşa edip , Avrupa'nın dikkatini Bilbao'ya çeker. Gecekondu mahallesine yapılan müze 1997'de kapılarını açtığında turist akını başlar. O döneme kadar belki de haritada Bilbao'nun yerini bilmeyenler sırf binayı görmek için kente gelirler. Son 10 yılda 10 milyon turist gelir , para akar , diğer mimarlar harekete geçer , yeni binalar yapılır ve şehir gelişir. Anlayacağınız Başkan Perez de Bilbao'daki Guggenheim Müzesi gibi bir etki oluşturarak hem Madrid'e hem de kulübe yeni bir gelir kapısı açabilmeyi hedefliyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben dün akşam calı yayında Melih Gökçek'i sağlı sollu kroşelerle sersemletmenize karşın sizi tebrik etmek isterim. Sanki sormak istediğim bütün soruları size söylemişim de sizde kağıttan okuyo gibiydiniz.

Röportajın en komik yeride Hürriyet'in Ankaragücü'ne gitmek istemesi ve ona jest yaptıklarını söylemesiyedi. Zaten Hürriyet'te doğuştan Ankaragücü taraftarıymış:-)
Gözlerimizin önünde adam bütün futbol sevdalılarıyla dalga geçiyor. İnanılmaz birşey.

Saygılar
Hüseyin Parlak

sozcelyk dedi ki...

caltrava mimarlık üzerine innşaat mühendisliği okumuş en belirgin özelliği de strüktürün her zaman tasarımından öne geçtiği.. tabi yine damga vuracağı kesin...

dünaynın en büyük inşaat şirketlerinden birinin başında olan birisinden de böyle bişey beklenirdi zaten, futbolculara ödediği paralardan sonra bu tarz aziz yıldırımvari hareketlere girişmesi dünyanın en çok kazanan klübü madridi ve taraftarını mutlu edecektir..

ha unutmadan , eğer real madrid bu sene başarılı olamazsa o inşaat hiç başlamaz..