2 Eylül 2009 Çarşamba

PREMIER LEAGUE


Transfer sezonu kapandı. Artık gazetelerimizin sayfalarında kısa bir dönem Ronaldinho , Adriano , Shevchenko veya benzer yıldızların isimlerini üç büyüklerle bir arada göremeyeceksiniz. Hangi ülkede ne kadar para döndü rakamlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Önce İngiltere'yle başlayalım dedim. Yaz döneminde Premier League kulüpleri 460.7 milyon sterlin harcadı transfer için. En son Lescott'u alan Manchester City 117 milyon sterlinle listenin ilk sırasında , Fulham ise en sonda bulunuyor. City geçen yıl Robinho'yu renklerine bağlayarak toplamda 77.7 milyon sterlinle yine birinciydi. 2007'de Manchester United 63.1 , 2006'da Chelsea 66.3 milyon sterlinle transfer dönemini lider kapatmışlardı. Bu arada kur farkı ve İngiltere'deki yeni vergi düzenlemesiyle bir futbolcunun yıllık 3 milyon euro alabilmesi için bir İngiliz kulübün 6.8 milyon euro ödemesi gerekiyor. Peki ya diğer ülkelerde ?
FRANSA 6.7 MİL. EURO
İTALYA 5.7 MİL. EURO
ALMANYA 5.4 MİL. EURO
İSPANYA 4.1 MİL. EURO

6 yorum:

nuwanda dedi ki...

arap şeyhlerinin real madridi yakalamasına çok az kaldı(milan kakayı 100 m € city e satsaydı geçebilirdi de ozamanda tevez veya adebayordan birisi alınmıyacağıda bir gerçek 30 m € gitmezdi o zaman.)

Huseyin dedi ki...

Çok paralar döndü evet bu paraların büyüklüğü kadar para verilen oyuncuların büyüklügü varmı tartışılır. Misal Lesscot Kendi değerinin 2 veya 3 katı yuksek bir meblaya satıldı M.City'e City Futbolundan cok paraları ile 2-3 sene daha gündemde durmayı başarabilir..

bRn dedi ki...

City'nin bonkorlüğüne rağmen geçtiğimiz yaza oranla en az 50m sterlinlik düşüş var Premier Lig kulüplerinin harcamalarnda

Adsız dedi ki...

türkiye'de peki bir futbolcunun 3 milyon € alması için ne kadar ödüyor kulüpler.:))

3 milyonluk oyuncunun kontratında aldığı paradan daha azı yazıyodur büyük ihtimalle

erosabi dedi ki...

haberin resmi kesinlikle olayı özetlemiş :))

Thiam Jaba dedi ki...

ingiltere'de ve fransa'da bu durumda yüzde 50'den fazla vergi var Ersin Abi. İtalya ve Almanya'da yüzde 50'ye yakın. İspanya yüzde 25 gibi bir değer. Bu vergileri kim ödüyor peki takımlar veriyor, oyuncular mı? Mesela İbra 9.5 alıcak sanırım Barça'dan. Bu paranın yüzde 25'ini İbra mı vericek? Yoksa bu transferler net üzerinden mi?