22 Ağustos 2009 Cumartesi

SERIE A BAŞLADI MI ?


İş lafa geldiğinde üstümüze yok. Hala dünyanın en ateşli seyircisi geyiğini dinliyoruz , okuyoruz. Bir tek derbilerde stadlar dolarken şimdi onu da zar zor beceriyoruz. İki derbi gördü Olimpiyat Stadı. Biri dünyanın en büyük !!! derbisi. İkisinde de 20 binin üstüne çıkmadı. Seyirci ortalaması yerlerde sürünüyor. Hani deseniz millet evinde maç seyrediyor. O da yok ! 80 milyonluk ülkede 650 bin Lig Tv üyeliği var. Ratingler deseniz takımlar 4-3-3 , 4-4-2 oynamış kimsenin umrunda değil. Maçta çok gol olduysa özet görüntüler anca ilk 5'in içine girer. Şampiyonlar Ligi maçları bile dizilerin altında ezilirken , gerisi fasa fiso zaten . Ülkede toplam gazete satışı 5 milyon. Avrupa'da bir ülkenin spor gazetelerinin satışıyla aynı. Bizdeki rakam 600 bin civarı. Geçen halkla röportaj yaptırdım , Nevin Yanıt'ı sorduk. İstanbul'un elit kesimi diye söz edilen Etiler ve Arnavutköy'de. Bilen 1 kişi. O da , öncesinde Usain Bolt soruldu diye tahmin yürütüp cevap verdi. Bu konu nerden çıktı dediğinizi duyar gibiyim. İki sene önce İtalya ligi iki ayrı kanalda yayınlanıyordu ülkemizde. Kanal 24 ve Ntvspor'da izleniyordu maçlar. Geçen sezon Ntvspor'dan yayınladık. Bugün lig başladı. Ve ülkemde Serie A maçları şimdilik izlenemiyor. Madem spor kanalısınız niye almıyorsunuz diye gayet basit bir soru gelecektir devamında. Ama soru basit de sorun o kadar basit mi ? Üzerine sayfalarca yazılacak bir tez konusu aslında mevzu. Ama yukarda kısaca verdim cevabı !

10 yorum:

Enes Özbey dedi ki...

Italya Ligi'nin yasadigi kan kaybindan sonra izlenmeyeceginin dusunulmesi normal. Kimse ticari getirisi olmayan bir ise para yatirmak istemez.

umutation! dedi ki...

onun dısında taraftara cok yüklenmişsin. Avrupa'da aylık 750€ kazanan kesimin yüzde kaçı 1000€ verip kombine alıyor, yüzde kaçının evindeki maçlar ayda 30€, yüzde kaçının takımının stadı şehrin dışında tanrının unuttuğu bir yerde? ki maç sonları bu tanrının bile unuttugu yerin otoparkından cıkmak icin 1bucuk saat beklemek gerektiğini de unutmayalım.

gazete okumuyoruz, ama gazetelerde de okunacak bir şey yok. 50 kuruşa yarım sayfa fotoğraf, yarım sayfa reklam satıyorlar, yazı yok denecek kadar az...

önce ürün düzgün olsun, alan mutlaka çıkacaktır.

calciosoccerfootball dedi ki...

içinde mourinho , etoo . de rossi , totti, ronaldinho vb oyuncular olan her lig ilgi çeker bence.örnek bizim ligimiz keita gibi oyuncuların varlığı için bile izlenir...

Martin Eden dedi ki...

Türkiye'de futbol kültürü diye birşey yok kimse kendini kandırmasın

Dem Coetzee dedi ki...

Biz (en azından ben)Futblolu İtalya Ligiyle öğrendik izledik ve sevdik .Zamanın Parması ,Roması Fiorentina, hatta Napoli ve diğer büyüklerle tanıdık Futbolu .İtalya Liginin ölüsü bile izlenmeye değer sadece bir Kaka ve İbrahimoviç gitti diye izleyemicekmiyiz bu ligi nedeni neyse söylensin ,İngiliz Championship,Hollanda,Portekiz ve hatta Rusya Ligi bile yayınlanıyor ülkemizde .

mondo trasho dedi ki...

iskoç ve hollanda ligi bile verilirken italya ligi'nin verilmemesine hiçbir bahane olmaz. o nedenle tek aklıma gelen italyan yayıncı kuruluşun uçuk bi fiyat
istemiş olmasıdır.

Unknown dedi ki...

hangi spor gazatelerinden bahsediyoruz? ronaldinho'yu, etoo'yu her sezon Türk takımlarına getiren gazeteler ise konumuz İtalya ligi neden yayınlanmıyor sorusunun cevabı da çok uzakta değildir.

reverdy dedi ki...

iyi bir spor izleyicisi olduğumu düşünmekteyim . yaptığınız değerlendirmede haklısınız nevin yanıt kim deseniz bilen çıkmaması da normal.ancak gazete satışları konusuna değinmişsiniz kusura bakmayın ama rengarenk , içi dışı resimlerle dolu bir gazete , içeriği boş yazılar gereksiz ve sıradan değerlendirmeler için gazete almak istemiyorum.maalesef ki digiturk 4 maçı birlikte satma gibi bir zorunluluk içerisinde bu sebepten dolayı da aylık istedikleri para 50 ytl civarında , ancak haftada 2-3 lira verip sadece galatasaray maçı izlemek varken hiç de cazip değil lig tv almak.italya ligi için ise illa izlemek isteyenler (benim gibi) interneti kullandığı sürece izleyebilir , herkesin bildiği platformlar dışında bahis siteleri de bu maçları ücretsiz olarak sitelerinden yayınlamakta.ntvspor ticari bir kurum tabi ki çıkarlarını düşünücek zaten italya ligi maçları da o kadar zevkli heyecanlı geçmiyor fakat bu hafta ki milan-inter maçını kim izlemek istemez ki ?

Adsız dedi ki...

milleti kazıklayan bir lig tv,ekonomik krizdeki bir halk ve bilet fiyatları?..
milletin karnı aç ne sporu..

Adsız dedi ki...

italya liginin türkiye yayın hakları s.saran beyde sanırım.fiyatta anlaşılamıyor olabiir