15 Ağustos 2009 Cumartesi

PREMIER LEAGUE 2009/10


Herkes dört gözle İspanya ligini beklese de Premier League bu sezon daha çetin geçecek gibi. M.United , Ronaldo gidince büyük güç kaybı yaşamayabilir ama rakiplerinin psikolojik açıdan güçlendiği kesin. Yıllardır 4 büyüklerin dışına çıkmayan şampiyonluk yarışının bu sezon da değişeceğini sanmıyorum. M.City , Aston Villa , Tottenham yine üst sıralarda görebileceğimiz ekipler. City'yi merak ediyorum etmesine de Mark Hughes'ın sezon sonunu getireceğinden pek emin değilim. Arsenal golcüsünü kaybetti. Tüm beklenti Eduardo , Fabregas ve Van Persie'den. Wenger'in baş belası sakatlıklar olmazsa belki maratonun son metrelerinde Gunners'ı da görebiliriz. Chelsea benim şampiyonluk için favorim. Kurulu düzenleri var. Kadro mükemmel ve geniş. Alınan Zhirkov da kaliteli bir oyuncu. Herkes Ancelotti'nin uyumunu merak ediyor ama macera arayıp garip kadrolar ve dizilişlerle karşımıza çıkmayacağını hazırlık maçlarında gördük. Mourinho , Avram Grant ve Hiddink'in mirası devam edecek gibi görünüyor. Dikkat edin Scolari demedim , çünkü takımın ayarını bozan tek kişiydi. Liverpool Xabi Alonso'nun yerini bence dolduramaz. Aquilani iyi niyetli ve istekli. Ancak hem takımda yeni olması hem de fizik gücünün yetersizliği bazılarını hayal kırıklığına uğratabilir. Fenerbahçe'de geçen seneki Emre Belözoğlu'na benzer bir oyuncu görebiliriz sahada. Benitez rotasyon hastalığına bu sezon devam eder mi bilinmez ama kadrosuna takviye kesinlikle gerekli. Keşke kaliteli bir golcü alsalardı. Örneğin Tevez gibi. Torres müthiş bir forvet. Ama bazen kilidi açmakta yetersiz kalıyor. Herkes Messi veya İbrahimovic değil. Son 20 yılın en iyi performans gösteren Liverpool'u bile geçen sezon finishi göremedi. M.United Ronaldo'yu aramaz demek doğru olmaz ama Ferguson bu gidişin pozitif etkilerini takıma kesinlikle yansıtacaktır. Herşeyden önemlisi bazı futbolcular Ronaldo'nun gölgesinde kalmaktan kurtuldu. Sağlam bir Owen bir çok maçın çilingiri olur. Eski günlerine dönmemesi için sebep yok. Tıkır tıkır işleyen bir takımda oynuyor. Rooney üzerine daha fazla sorumluluk alacaktır.
Tuzu , baharatı yerinde yine leziz bir yemek var soframızda. Bu kez ara sıcaklar biraz daha doyurucu olabilir.

6 yorum:

esaskenan dedi ki...

artık tüm takımlar eşit oldu united in bir adım önde oluşu ronaldonun ayrışından sonra aynı seviyeye indi. aslında premier ligin favorisi herkes için chelsea olsa bile bu sene uyum sorununu atlatırlarsa M.CİTY nin izlenmeye değer bir takım olacaklardır lakin la liganın havası bu sene daha farklı ...

Sacit Tekin dedi ki...

Ersin ağabey selam,

Saat 6 'da futbol aktüel programı var. Bu programda Gürcan Bilgiç'e dün yazmış olduğu Elan&Keita değerlendirmelerinin arkasında olup olmadığını, dün Keita'nın oyunundan sonra hala sezonun hayal kırıklığı içerisinde geçireceğine inanıp inanmadığını sorabilir misiniz?

Türkiye'ye gelmeden tek 1 90 dakika izlemediği oyuncular hakkında tek 90 dakika ile kaarar vermenin yanlışlığını görmesi gerekiyor bizim güzide basınımız.

Teşekkürler, iyi çalışmalar

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Herkes fikir birligi yapmıscasına Arsenal'in ilk dörtte yer bulamayacagından bahsediyor. Farklı bir egosu olan Wenger ile bu sezon yine iyi işler çıkartacagız. Dünkü Everton maçı da bunun baslangıcıydı.

Go Gunners Go..

ardiles dedi ki...

Arsenal bence de ligin en iyi futbolunu oynayacak. Maçlarını buyk zevkle izleyecegiz. Everton maçı guzeldi ama bu başlangıc. Arsenal, City ve Tottenham maçları cok guzel olacak. Bir Tottenham taraftarı olarak saydığım 3 lünün maçlarını kaçırmamaya çalışacagım.

ardiles dedi ki...

Ne demiştim Arsenal, City, Tottenham.

Tottenham Geliyor Tottenham Yalelel Yalelel

Geliyoruz. saltanatları yıkmaya.
Bu arada ManU bu senenin en büyük hayal kırıklığı yazmadaı, söylemedi demeyin.

togaydilber dedi ki...

bu sene taraftarı olduğum tothenhamdan çok şey bekliyorum inşallah ipi göğüsleyecek:)