30 Temmuz 2009 Perşembe

BİR GECE YARISI RASTLADIM SANA


Haldun Üstünel yine yaptı yapacağını. Bu kez diğer transferler gibi ''ÇOK GİZLİ'' bir operasyon olmasa da gecenin bu vakti 4 yıllık imzayı attırdı Elano'ya. Lincoln'un gidişiyle aradığı adamı buldu Galatasaray. Deco için çok uğraştılar ama Portekizli'nin derdi para değil Mourinho. İbo'dan gelecek parayla muhtemelen Inter'li olacak. Konumuz bu değil tabi.Aslına bakarsanız Santos'tan Shakhtar Donetsk'e gittiğinde şaşırmıştım. Beklentim Almanya'ydı. Ama para konuşmuştu o yıl. 10 milyon euroya 'hayır' diyemedi. Ukrayna'da bizim Luce'nin Brezilya kolonisinin ilk üyelerindendir kendisi. Beklenti büyüktü ama -15'lerde bir yere kadar çıktı performansı . Brezilya milli takımında oynaması vitrinde olmasını sağladı. Shakhtar aldığından fazlasına sattı City'ye. Transferi sonrası Manchester kentindeki havaya ve şehrin güzelliğine bayılmıştı ki aslında köyden farkı yok. İstanbul'u görünce eminim cennette sanacak kendini. Kalırsa 4 yıl boyunca hayatının en güzel günlerini yaşar İstanbul'da. Şaka değil Milan ciddi ciddi ilgileniyordu. Inter , Deco'nun işini bitiremeyince Elano'ya da çevirmişti rotayı. Ama Milano'dan Boğaz'a taşıdı Haldun Üstünel Brezilyalı'yı. Egosu düşüktür. City taraftarı futboluna olduğu gibi adamlığına da hayrandı. Bu transferde Üstünel kadar Rijkaard isminin aynı oranda etkili olduğunu söylemek lazım. Kale , orta saha ve forvet emin ellerde. Ama bana göre büyük sıkıntı savunmada. Takviye yapılmazsa bir çuval incir berbat olabilir.
Ya milletin diline dolanacak olan maliyet ? Resmi rakamlar açıklandıktan sonra üç büyükler ve Avrupa kulüpleri arasındaki farkı ayrı bir yazıyla bulacaksınız burada...

1 yorum:

Utku Güngör dedi ki...

Elano çok kaliteli bir oyuncu ne de olsa lucescu'nun öğrenicisi kesinlikle lincoln ile kıyaslanamaz zaten bunu kendisi de söylüyor.. dilerinm iyi,güzel başarılar yakalar birezilyalı.. İStanbulu sevecek deimşiniz istanbulu sevmeyecek olan var mı? Hangi kalp dayanır boğazımzın güzelliğine.. Hoş geldin elano hoşgeldin Türkiye'ye..