7 Kasım 2009 Cumartesi

ATLETICO MADRID - REAL MADRID


Fotoğrafın tarihi 12 Haziran 1999. Ligin bitmesine bir hafta vardı. Barcelona şampiyonluğu garantilemiş , Real Madrid ise ikinciliği koruma derdindeydi. Atletico Madrid , Vicente Calderon'da en son galibiyetini bu maçta almıştı. Ezeli rakibini 3-1 yenen Atletico , o günden sonraki her derbide bu sevinci tekrarlamak için çıktı sahaya. Bu gece şeytanın bacağını kırarlar mı bilinmez , ama bir gerçek var ki 10 yıldır taraftarını mutlu edemiyor. İstatistikler ne derse desin , şartlar ne olursa olsun yine nefes nefese izlenecek bir derbi bizleri bekliyor. Maç Ercan Taner'in anlatımıyla saat 23'de Ntv'den canlı yayınlanacak...

Atletico'nun belalısı Raul'un 11 golü var derbilerde. Mart 2006'dan bu yana ilk kez iki maç üst üste yedek bekledi. Acaba yine kulübede mi olacak derken , Pellegrini basın toplantısında ilk onbirde oynatacağını açıklamıştı. Ancak maça saatler kala Şilili hoca fikrini değiştirdi ve kaptanı kulübeye çekti. Dünyanın en pahalı futbolcusu Ronaldo olmayacak sahada. Portekizli yıldızın yanı sıra Getafe maçında gördüğü kırmızı karta yapılan itirazı federasyon tarafından kabul edilmeyen Albiol , sakat olan Drenthe ile M.Diarra kadroda yok. Ve biri daha Calderon'a giden otobüsün içinde olmayacak. Alcorcon maçında Pellegrini'ye küfür eden Guti'yi hocası hala affetmedi. Atletico Madrid'de ise sakatlıktan yeni dönen Juanito ve kart cezalısı Assunçao forma giyemeyecekler.

Derbiyi geçen sezon Calderon'da görev yapan ve kararlarıyla çok tartışılan Clos Gomez yönetecek. İzleyenler hatırlar hem Perea hem de Van Nistelrooy ilk yarıda oyundan atılmıştı. Heitinga'nın Drenthe'yi düşürmesiyle Higuain son dakika penaltısını gole çevirmiş ve Real Madrid 2-1 kazanmıştı. Ve önemli bir uyarı. Tarih tekerrür eder mi bilinmez ama son yıllarda Atletico - Real derbilerine ilk dakikalarda atılan goller damga vuruyor. Bu yüzden ilk düdüğü kaçırmayın...

8 yorum:

Unknown dedi ki...

atletico ne kadar iyi günler geçirmesede, chelsea beraberliğinin onları biraz olsun motive ettiğini düşünüyorum..real için zor maç olacak..
maçın güzel olacağı zaten belli bir de ercan taner anlatınca tadından yenmez olacak :)

Doğan Kelleci dedi ki...

Atletico, üzerindeki kara bulutları bu derbiyi kazanarak atacakmış gibi bir umut var içimde. Öncesinde Barça, Mallorca'yı rahat geçerse gece çok güzel sonlanacak demektir.

mbelge dedi ki...

Sadece 10 yıllık hasret yüzünden A.Madrid'i destekliyorum bu akşam. Hasretdaşlık diye bir kelime türetsem belki nedenini daha net açıklamış olurum (:

Son galibiyetlerinin tarihine baktım da, bizim son galibiyetimizden(22 Aralık 1999) daha önce. Demekki biz önce onların hasrete son vermesini bekliyoruz. Hele bir A.Madrid hasrete son versin, sıra bize de gelecek. (:

Kurduğum bu ilişki sonrası, OK Let's Go, Saldır Atletico ile bitireyim sözlerimi (:

Furkan Zengin dedi ki...

muhteşem bir derbi bizi bekliyor, atletico biraz daha toplamış gözüküyor ama halen daha real madrid'in seviyesinden çok aşağıdalar. Derbi havası başka olur iki takıma da taraf olmadığım ama real madrid'e hiç bir şekilde taraf olmadığım için öncelikle bol gollü bir maç istiyorum ben. Kazananın Atletico olması beni daha bir memnun edecek sanki...

Adsız dedi ki...

Atletico Madrid taraftarıyım şansıszlıgımızı kıracagız calderondan cıkıs yok..bu arada ersin bey size dammned united filmini tavsiye ederim..

Jordan dedi ki...

Diarra, Guti, Albiol, Ronaldo yok. Neden kazanamasın Atl.Madrid.:)

Unknown dedi ki...

saat 11 olsun artık ! atletico farklı kazancek gibi bir hiise kapılıyorum neden bilmem bu maç iyikki ntv de ntvspor uyduda canlı maçlarda şifreleniyor 9 daki barcelona maçını izliyemicem bu yüzden bence ntvspor kral tvnin frekansında karasal yayınada geçerse izlenme oranları müthiş artar zaten iyi izleniyor biliyorum ama daha iyi olacağına eminim

Jordan dedi ki...

yine kazandı Real hic birimizin Atletico arzusu gerceklesmedi ne yazık ki..