8 Kasım 2009 Pazar

ATLETICO MADRID:2 - REAL MADRID:3


Atletico Madrid'in La Liga'ya çıktığı 2002-2003 sezonundan sonra 15 derbi oynanmış. Tek tek skorlara ve gollere baktım. 12 maçın ilk on dakikasında her iki taraftan biri gol atmış. İlk 5 dakikada atılan gol sayısı ise 8. Ya 1. dakikaya ne demeli ? İlk düdükten saniyeler sonra 4 maçta gol sevinci yaşanmış. Bunların üçü son iki yılda. Kafanızı karıştırdım haklısınız , sözün özü son derbide sahne yine aynı , rollerdeki isimler değişikti. Atalanta-Juventus maçını anlatırken meğer 5. dakikada Kaka gol perdesini açmış. Maçtan çıktığımda
2-0'dı. Q.Flores Chelsea maçında yedek bıraktığı ve oyuna girdikten sonra iki mükemmel gol atan Agüero'yu kulübeye mahkum etmişti. Servistekilere 'devre arasında alır oyuna' dedim .

Eve geldiğimde ikinci yarı başladı. Baktım adamım oyunda. Günlerdir gazetelere manşet ol , taraftarın sana bel bağlasın , çok bilmiş teknik direktörün de seni 2-0'dan sonra 'hadi aslanım' diye oyuna soksun. Flores ya şaşırmış ya da kendi kendine uğur yapıyor. Herşeye rağmen elinden geleni yaptı Kun. Son dakikada Casillas'ı yıksa belki de Pellegrini'nin celladı olacaktı. Ramos'un atılması maçın dengesini değiştirdi demeye gerek yok. Ama 10 kişi kaldıktan sonra Real Madrid'in aciz duruma düşmesini ve arka arkaya 2 gol yemesini Pellegrini'ye fatura etmek lazım. Yaklaşan El Clasico'da ortaya tuhaf bir sonuç çıkabilir , şimdiden söylüyorum. Hakem Gomez ve yardımcısına da iki çift sözüm var. Lass Diarra'yı Simao'ya yaptığı faulden sonra atması gerekirdi. Bitime 5 dakika kala gol olan pozisyonda Ujfalusi için kalkan ofsayt bayrağı ise yanlıştı.

Gecenin diğer maçında Barcelona elini kolunu sallaya sallaya yoluna devam ediyor. Guardiola , Rubin Kazan maçında canı çıkan oyuncularına kıyak yaptı. Messi , Xavi , Iniesta ve Alves'in yedek kaldığı kadroyla 4-2 yendi Mallorca'yı. Evinde gol ortalaması 3.8 oldu. ( 5 maçta 19 gol ) Pedro Rodriguez oynadıkça atıyor , attıkça daha bir yakışıyor forma O'na. Ibrahimovic sakatlandı. Inter maçına yetişir diyorlar.

Almanya'da Bayern Münich'in çöküşü sürüyor. Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansını neredeyse kaybeden Van Gaal ligde de yavaş yavaş zirveden uzaklaşıyor. Schalke beraberliğinden çok Luca Toni'nin devre arasında stadı terk etmesi konuşuluyor Bayern cephesinde. Muhtemelen büyük bir ceza alır , Ocak'ta da takımdan ayrılıp ülkesinin yolunu tutar.
***
İtalya'da Juventus Atalanta karşısında zorlanmadan kazandı. Torino'ya 150 km uzaklıktaki Bergamo'nun deplasman olmadığı bu gece tescillendi. 4 sezondur 3 puan alıyorlar. Juventus 8 gol attı , 3'ü ofsayt diye verilmedi. 7 golün hepsi birbirinden güzeldi. Felipe Melo'nun 30 metreden çıkardığı şuta şapka çıkartırken , Omar Sivori'nin 167 gollük rekorunu egale eden Trezeguet'ye bir kez daha saygı duydum.
***
Fransa'da geceye deplasman takımlarının başarısı damga vurdu. 4'ü kazandı , 2'si berabere kaldı. Evinde 3 puan alan sadece Lorient. 5 maç sonra geçen hafta kazanan ama Nice karşısında evinde kaybeden PSG'de çanlar Kombouare için çalıyor. Asıl bombayı unutmamak lazım. Grenoble 13. hafta sonunda ilk puanını Monaco deplasmanında aldı. Halk sokağa dökülmüş müdür acaba ?
***
İngiltere'yle bitirelim. Arsenal gol yağmuruna devam ediyor. Wolverhampton'ı 4-1 yendiler ve ikinci sıraya oturdular. 11 maçta 36 gol attılar. 15'inde Fabregas'ın imzası var. 6 attı , 9 asist yaptı. M.City , Burnley karşısında 2-0 mağluptu. Resmen uyurgezer gibiydiler. İkinci yarı maçı çevirdiler. 3-2'den sonra hem Mark Hughes hem de futbolcular iş bitti sandı. Disiplinden koptukları anda golü yediler ve 2 puanı sahada bıraktılar. Bu işe sevinense haftayı galibiyetle kapatan Aston Villa ve Tottenham oldu.

2 yorum:

MOKO dedi ki...

bu yazılardan her hafta en az 1 tane istiyoruz. bu arada grenoble'da oyuncular maçtan sonra takım halinde kiliseye gitti..

burkeygs dedi ki...

aynen katılıorum bu yazılardan her hafta veya her gün istiyoruz !!ersin abi bnde 19 yaşında üniversite öğrencisiyim zevkle ve büyük bir baglıklıkla blogunu ve ntv spor takip ediyorum!!!atletico madrid e diyecek laf yok benim bu seneki en büyük hayal kırıklığım 1. alen iverson 2.atletico madrid
:)