16 Ekim 2009 Cuma

EFSANENİN GÖZYAŞLARI


Uruguay maçının bitişiyle Carlos Bilardo'ya sarılarak gözyaşlarını dışarı akıttı Maradona. Bolivya hezimetinden sonra gözden düşmüştü. Brezilya yenilgisiyle topa tutulmuştu. Yapılan anketlerde gitsin diyenler %70'lere dayanmıştı. Medya utanmasa neredeyse Buenos Aires meydanında kellesi vurulsun diyecekti. Eleştiriler kadro , teknik , taktik mevzusundan uzaklaşmış bel altına inmeye başlamıştı. Tanrı , Peru maçında gökten boşalan yağmurun arasında elini uzatmış bir kez daha yüzünü güldürmüştü. Uruguay'ı yendiklerinde akan gözyaşları belki Tanrı'ya olan teşekkürü , belki de içinde biriken öfkeydi. Aylardır kalbini sıkıştıran eleştiriler diline vurdu basın toplantısında. Medyaya resmen savaş ilanıydı kullandığı ifadeler. Arjantin argosunun en terbiyesiz diliyle iki cümle çıktı ağzından. 'Öncelikle bayanlardan özür diliyorum. Dünya kupasına gidemez diyenler şimdi benimkini .....!!! ' diyerek basın toplantısını takip edenleri ve o anda canlı yayında bu sözleri duyanları şoka soktu. Basın bu sözlere tepkisini gösterdi ama Maradona dün bir açıklama yaparak özür dilemeyeceğini ve geri adım atmayacağını söyledi. Göreve devam edip etmeyeceği Kasım'ın ilk haftasında Arjantin Federasyonu ile yapacağı toplantıdan sonra belli olacak. Bu arada Fifa , Maradona'ya ceza vermeye hazırlanıyor. Anlayacağınız dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu bile kendi ülkesinde yerden yere vuruluyor !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu derece büyük idolleri böyle görevlere getirmek futbol hafızamıza ve hatıralarımıza ihanet. eminim tüm arjantin de bu çelişkiyi yaşıyordur.

armağan dedi ki...

futbolda dün yoktur, bugün vardır. Ancak futbolu bıraktıktan sonra dün ile övünebilirsiniz , görevde iken değil. Maradona da olsanız , farketmez.