14 Eylül 2009 Pazartesi

MTV MUSIC AWARDS


Sabahın 7'sinde başımı yastığa koydum. Üstelik Pazar erken kalkmama rağmen Mtv ödül töreni ve Clijsters'ın final maçını es geçmem mümkün değildi. Teknolojinin gözünü seveyim. Tv'den töreni , netten de maçı izleme imkanım oldu. Tören Madonna'nın Michael Jackson'ı anma konuşmasıyla başladı. Sonra videowallda MJ şarkılarını söylerken sahneye Janet Jackson çıktı ve muhteşem bir şov sergiledi.

İlk ödül en iyi kadın şarkıcı videosunun sahibi Taylor Swift'e verildi. Swift sahnede teşekkür konuşması yaparken Kanye West geldi ve mikrofonu aldı. '' Swift senin için çok mutluyum , konuşmanı tamamlamana izin vereceğim. Ama Beyonce tüm zamanların en iyi videolardan birini yaptı. Tüm zamanların en iyi videolarından biri ! '' diyerek herkesi şaşkına çevirdi. Kanye West yerine geçerken Taylor şok geçiriyordu. Kamera Beyonce'ye döndü , yüzünde şaşkınlık içeren bir tebessüm vardı. Salondakiler ayağa kalkıp Kanye West'i protesto ederken , Taylor Swift'i alkışlamaya başladı. Mtv yayını kesti ve yaklaşık 5 dakika sonra yayın yeniden başladı. Ama buz gibi bir hava vardı salonda. Oysa herşey o kadar güzel başlamıştı ki...

Mtv Türkiye ses problemi yüzünden töreni izleyenlere kriz geçirtti. Sahne şovlarında müzik salonun içinden geliyor , çevirmenin sesi bir iniyor bir çıkıyordu. O an uyduda diğer ülkelerin Mtv'sini buldum. Polonya'da sorun yoktu , Portekiz'de sorun yoktu. Anladım ki bizimkilerde sıkıntı vardı. Bir süre uydudan takip ettim yayını, üstelik müzik dünyasından bihaber çevirmenin sesini duymadan. Lady Gaga 3 ayrı kostümüyle gecenin en dikkat çekici ismiydi. Sahnedeki performansı büyüledi. Ödülü alırken Allah'a ve gaylere teşekkür etti. Muse yeni albümüyle Mtv Amerika'da ilk kez canlı canlı karşımdaydı. İlk şarkı bittiğinde reklama gitmeden önce ilerleyen dakikalarda törende neler olacağı yazıyordu ekranda. 'Muse in 3 minutes ' derken bizim Mtv ne yaptı ? Reklama gitti gitmesine de , Muse'un ikinci şarkısı yerine Göksel'in gazoz reklamını izletti. Dönüşte Muse şarkıyı bitirmişti. Anlayacağınız zaten ses yüzünden milleti çıldırtan Mtv Türkiye bir başka yayın skandalına daha imza attı.

Kanye şokunu yaşayan Taylor Swift Times Square metrosunda en zor performanslarından birini sergiledi. US Open finalinde Wozniacki'yi yenen Clijsters muhteşem geri dönüşünü kutlarken yarı finalde elediği Serena Williams ise aynı anda Pink'i sunuyordu. Beyonce'nin performansı sade ama etkileyiciydi. Jay-Z simsiyah 6 limuzinle New York caddelerinde salona doğru hareket halindeyken , final için geri sayım başlamıştı. Beyonce yılın videosu ödülünü kazandı. Sahneye çıktığında herkes O'ndan konuşma yapmasını beklerken ne kadar harika bir kadın olduğunu dosta düşmana gösterdi. Taylor Swift'i sahneye çağırdı ve teşekkür konuşmasını yapmasını rica etti. O anda gözler Kanye West'i arıyordu ama kameralar bulamadı.

Finalde Jay-Z , Alicia Keys ile düet yaptı. Alicia simsiyahtı ama aldığı kiloları saklayamadı. Sözün özü görsel şovlarıyla , Kanye West'in şımarıklığıyla , Beyonce'nin klas tavrıyla , Jay-Z'nin finaliyle , Mtv Türkiye'nin yayın skandallarıyla bir ödül töreni daha geride kaldı.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ersin abi internette maçı hangi adresten izlediğini öğrenebilrmym?
bende eurosport olmadığından belki oradan izleyebilme şansım olur bu akşamki final maçını..teşekkürler

Adsız dedi ki...

Töreni izlemiş kadar oldum.
Teşekkürler.

Travis dedi ki...

M.Jackson canlandırması gerçekten mükemmeldi...

nikolatesla dedi ki...

son resimd nedsir öyle abi. gemi gibin